Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

ProdS_IrisGrupp.jpg

Mjuk Betong i badrummet

RAKKOPP i Mjuk Betong. ​IRIS HANTVERK, som arbetar med syn- och funktionsnedsatta, har sedan länge sålt en rakkopp med rakborste, formgiven av Lovisa Wattman. Den tillverkades förr av vanlig betong i Malaysia. Men när Lovisa kom i kontakt med oss på Mjuk Betong AB fick vi göra rakkoppen i Mjuk Betong. Det blev en ny utmaning och efter ett visst experimenterande kunde vi få fram en prototyp som Lovisa blev mycket nöjd med. Se reportage i DN här.

Tvålkopp med punktskrift

Tillverkning i Sverige är dyrare än i Malaysia, men det uppvägs av den sköna känsla som det är att ta i en produkt av Mjuk Betong, jämfört med vanlig betong. Miljöaspekterna av en miljövänlig tillverkning och minskade transporter är andra vinster. Lovisa blev så nöjd med resultatet att hon ritade fler produkter i Mjuk Betong, bl a en tvålkopp där ordet "tvål" står skrivet med punktskrift. Upphöjnaden som punkskriften utgör ser till att tvålen inte ligger i vatten och blir upplöst.

Försäljning i 35 länder

Sedan starten 2009 har efterfrågan ökat stadigt och produkterna säljs nu i 35 länder. Produkterna har också uppmärksammats i internationell press, t.ex. i tidningen Wallpaper.

Berns_01Mini.jpg 

Berns_02Mini.jpg 

Berns_03Mini.jpg 

Berns_04Mini.jpg 

MJUK BETONG AB   +46 70 735 23 06  INREDNING I MJUK BETONG