Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

Koksbskiv_storbild_Lidingo2.jpg

Golv i Mjuk Betong

GOLVPLATTOR av Mjuk Betong var den första produkten från Johans Golv (därav namnet). Grundidén var att den mjuka betongens egen-skaper skulle inverka gynnsamt för rygg och knän jämfört med hårda golvmaterial som sten och klinker. Att stå och arbeta på ett hårt golv är ansträngande -  golv i Mjuk Betong  innebär en väsentlig förbättring. Hårda golv som klinker och sten har dessutom nackdelen att t.ex. ett tappat glas går sönder. På ett golv med Mjuk Betong finns det stor chans att glaset håller, ungefär som på ett trägolv.

Ljudmiljön i ett rum med Mjuk Betong på golvet förbättras också, eftersom golvet inte blir så slamrigt, ett problem som är påtagligt för hårda golv.

Varma golv

Golvplattor av Mjuk Betong är förstås inte varma i sig själva, men de känns varma, beroende på att värmeledningsförmågan är lägre än för sten och klinker. Det betyder att man inte behöver golvvärme för komfortens skull, något som nästan är ett måste för klinkergolv. Men man kan givetvis ha golvvärme om man behöver för uppvärmningens skull.

Vackra golv

Det finns 250 färger och format från 10 till 33 cm att välja på. Vanligast är 25 cm plattor. Oftast väljer man 4-6 närliggande färger som sätts slumpvis så att inte två plattor med samma färg hamnar bredvid varandra. Detta ger ett mycket levande uttryck. Men även om man väljer ett enfärgat golv blir det vackert eftersom alla plattorna ändå inte är exakt likadana p g a den hantverksmässiga tillverkningen. Och det betyder förstås också att färgen inte blir exakt densamma från gång till gång även om färgrecepten är lika.

Slitstarka och tåliga golv

Golvplattorna kan användas i alla utrymmen inomhus utom där det är ständigt vått, som i en dusch. Golvplattorna är behandlade med en vattenbaserad lack vid tillverkningen och efter sättning och fogning lackas hela golvet så att även fogarna blir förslutna, vilket gör golvet lätt att hålla rent. Lacken är mycket motståndskraftig mot vanligt hushållsspill (kaffe, te, citron, tonic, rödvin etc). Lacken är också mycket slitstark, men ett visst periodiskt underhåll i form av omlackning behövs beroende på hur intensivt slitaget är. Men det är mycket enkelt. Man behöver inte anlita hantverkare för detta.

Installation

Golvplattor av Mjuk Betong sätts på samma sätt som klinker med fästmassa (fix) och fog. Till fogen levererar vi pigment som stämmer med de färger som valts till just det aktuella golvet. När golvet har fogats, lackas hela golvet med en vattenbaserad parkettlack två gånger, så att även fogarna försluts. Golvet är inte svårt att sätta, men man måste vara uppmärksam på att plattorna p g a den hantverksmässiga tillverkningen inte är exakt lika tjocka.

C_W-J_SpisMini.jpg 

C_W-J_CitronerMini.jpg

C_W-J_BlandMini.jpg

C_W-J_ApelsinMini.jpg
C_W-J_BjalkeMini.jpg C_W-J_DiskbankMini.jpg C_W-J_DropGolvMini.jpg

C_W-J_StolMini-2.jpg 

MJUK BETONG AB   +46 (0)70 735 23 06  INREDNING I MJUK BETONG