Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

Koksbskiv_storbild_Lidingo2.jpg

Kakel Drop

DROP är en exklusiv kakelplatta av Mjuk Betong avsedd för väggar där man vill ha något utöver det vanliga, designad av Jenny Oldsjö och Ragnar Hultgren. Grundplattan är en romb med måtten 166x96x8 mm och en konkav droppe. Genom att kombinera dem på olika sätt uppkommer spännande tredimensionella mönster. Det finns också en helt plan platta. Anslutningsbitar i form av halva och kvartsplattor gör att mönstren kan avslutas med raka kanter.

Uppmärksammad i Wallpaper

Drop visades första gången på Stockholm Furniture Fair 2007 vilket tidningen Wallpaper uppmärksammade och gjorde en helsida från ett badrum som de byggt upp. Nu har vi levererat Drop till England, Irland, Schweiz och USA förutom till Sverige. Restauranger, badrum, toaletter och kök är exempel på användningsområden.

Drop i Los Ageles

Vi är rätt stolta över att vi också fått vara med på ett prestigeobjekt i Los Angeles. Det var arkitekten Beth Holden som blev förtjust i Drop, som hon såg i Wallpaper och därför ritade in den i en mycket futuristisk villa åt fotografen Jill Greenberg på Vanity Fair. Ett reportage om huset finns i Los Angeles Times och kan beskådas via den här länken. Badrummet hittar man under ”Master bath”, men det är onekligen intressant att också ”vandra runt” i resten av huset med panorama tekniken.

Mönster och uppsättning

Det går att skapa en stor variation av mönster. Vi har ett antal standardmönster där Drop kan kombineras så att det blir mönster likt propellrar, men vi visar också ett antal andra sätt att göra mönster, exempelvis bårder (A-J, K-R, S-V). Egna mönster skapar man t.ex. med programmet Illustrator eller genom att klippa och klistra de olika enheterna. För att se måtten på Drop se illustrationen. Uppsättningen kräver viss noggrannhet och detaljerade instruktioner för uppsättning av Drop finns.

Drop rekommenderas inte att användas direkt i själva duschen i ett badrum, men fungerar utmärkt vid t.ex. tvättställ och diskbänkar.

Restaurankedja i England inreder med Drop

Nedan syns bilder från ett urval av kunder som använt Drop i såväl privat som offentlig miljö. Nya restaurangkedjan 1910 ritad av arkitekten Suzi Todd på Absolute Design har väggar dekorerade med betongplattan Drop på sina restauranger runt om i England. I London har arkitektbyrån Modus Workspace använt Drop på väggarna i toaletter och badrum i företagsmiljö. Se bild med slät version av Drop ovanför vitt långt handfat samt bild av Drop med konkav droppe runt spegel och toppmonterat tvättställ.

Exempel på mönster med Drop:

Standardmönstret

Bårder A-J

Bårder K-R

Medaljonger S-V

C_W-J_SpisMini.jpg 

C_W-J_CitronerMini.jpg

C_W-J_BlandMini.jpg

C_W-J_ApelsinMini.jpg
C_W-J_BjalkeMini.jpg C_W-J_DiskbankMini.jpg C_W-J_DropGolvMini.jpg

C_W-J_StolMini-2.jpg 

MJUK BETONG AB   +46 (0)70 735 23 06   INREDNING I MJUK BETONG