Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

FSkala_Colourbox.jpg 

FSkala_GreyBox.gif FSkala_StolarMini.jpg

Materialet

MJUK BETONG är ett unikt material som genom en liten tillsats av polymer (plast) blir tre gånger så elastisk som vanlig betong och tio gånger så elastisk som sten och klinker. Denna egenskap gör den Mjuka Betongen skön att gå och stå på, när den används i golvplattor. Och i bänkskivor märks ”mjukheten” när man sätter ner ett glas eller porslin – det är inte så brutalt, utan mera som träkänsla. Och i små produkter, t ex badrumsprodukterna till Iris Hantverk, är känslan att ta i materialet behaglig. Men den Mjuka Betongen är inte så mjuk att den går att böja, det är fortfarande ett stenmaterial.

Varm betong

En annan egenskap hos den Mjuka Betongen är att den känns varm. Detta beror på att värmeledningsförmågan är mindre och det i sin tur gör att man inte behöver golvvärme för komfortens skull, något som nästan är ett måste under klinker- och stengolv. Men det går givetvis bra att ha golvvärme om det behövs för uppvärmningen.

Tyst betong

Ljudmiljön i ett rum med Mjuk Betong på golvet förbättras också, eftersom golvet inte blir så slamrigt, ett problem som är påtagligt för hårda golv. Däremot har den Mjuka Betongen ingen nämnvärd inverkan på stegljudisoleringen till underliggande våning – så mjukt är inte materialet.

MJUK BETONG AB   +46 (0)70 735 23 06  INREDNING I MJUK BETONG