Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

Skotsel_Lidingo.jpg

Historia_GreyBoxSpecial.gifBlix_HallMini.jpg

Skötsel och underhåll

GOLVPLATTOR OCH SKIVOR från Mjuk Betong AB är behandlade med en vattenbaserad lack på ytan, som är mycket motståndskraftig mot fläckar från vanligt hushållsspill (kaffe, te, citron, tonic, vinäger, rödvin etc.). Lacken tål också värme, t ex en kastrull med kokande vatten. Detta betyder att bänkskivorna är praktiskt taget underhållsfria, förutsatt att man inte skadar lacken med hårda, vassa föremål. Skulle lacken få en skada som går igenom lacken är det lätt att åtgärda. Man tvättar helt enkelt ren skivan med målarsoda, låter den torka och lackar om med 2 – 3 skikt med några timmars mellanrum. Ingen slipning behövs.

Enkelt underhåll av golv

På golv är slitaget större. Förebyggande åtgärder som mjuka möbeltassar och entrématta innanför ytterdörren rekommenderas. Ett visst periodiskt underhåll kan behövas i form av en enkel omlackning. Det görs på samma sätt som beskrevs ovan. Det viktiga är att man ger akt på slitaget och lackar om i tid. Om man har slitit igenom lacken och börjat slita på själva betongen får ytan ett förändrat utseende som inte går att återställa. Intervallet för omlackning på golv kan handla om vartannat till vart femte år.

Lackade fogar underlättar städning

Städning av golv med plattor av Mjuk Betong skiljer sig inte från andra golv. Man använder vanliga rengöringsmedel och fuktad trasa eller mopp. En fördel jämfört med klinkergolv är att våra fogar är förslutna eftersom hela golvet lackas efter fogning. Det gör att fogarna är lätta att hålla rena. Fläckar som fastnat skrapas bort försiktigt så att inte underliggande lack skadas. Detaljerade skötselråd medföljer varje leverans

MJUK BETONG AB   +46 (0)70 735 23 06  INREDNING I MJUK BETONG