Startsida_Loggan2-2.gif

MJUK BETONG 

FSkala_Colourbox.jpg 

FSkala_GreyBox.gif FSkala_StolarMini.jpg

Betong behöver inte vara grå

FÄRGEN på den Mjuka Betongen får man genom att till en bas som innehåller antingen en vit eller en grå cement - eller både och - sätta oorganiska färgpigment (samma typer som används i puts). Detta gör att antalet möjliga kombinationer är enormt. Vi har valt ut ca 250 stycken som rymmer det färgspektrum som är möjligt att skapa. Men eftersom vi arbetar med hantverksmässig tillverkning och råvaror från naturen blir det variationer från gång till gång, och det gäller också färgerna. Det blir aldrig exakt samma färg även om recepten är lika.

Många nyanser av grått

Betong och färg är inte det första man tänker på, och därför väljer många något i grått. Där har vi en basal gråskala som går från off-white till antracitgrått. Genom att sedan modifiera denna skala med små tillsatser av andra pigment, t ex blått, rött, gult eller grönt, kan man få ett stort antal olika gråheter.

Cement som inte är så aggressiv

Det blå pigmentet har en särskild historia. Ultramarint pigment kan nämligen inte användas i vanlig betong, eftersom det inte tål den starkt alkaliska cementen. Men den Mjuka Betongen innehåller en speciell aluminatcement som inte är så aggressiv, och därför kan vi göra även mycket klarblå produkter.

MJUK BETONG AB   +46 (0)70 735 23 06  INREDNING I MJUK BETONG